RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RTV Utrecht test nieuwe woonplek voor mariniers: "Zeeuwen zijn gastvrij!"

1/2
UTRECHTSE HEUVELRUG -

12.000 mensen willen niet dat de mariniers verhuizen van Doorn naar Vlissingen. Zoveel handtekeningen staan er onder een petitie. De mariniers zelf hebben er ook niet zo'n zin in, al weten ze in Zeeland dat je daar heerlijk kunt wonen.

Verslaggever Marco Geijtenbeek nam de proef op de som en testte de gastvrijheid. Bij de eerste mensen die hij aansprak, kon hij al terecht voor een bakje echte Zeeuwse koffie. "Ja hoor prima!" klonk het van Rinus en Dinie Zweedijk. Ze puften even uit, na een strandwandeling in Vlissingen.


FIJN WONEN

Volgens Dinie is het heerlijk wonen in Zeeland: "Het is altijd vakantie hier! Wandelen, fietsen en leuke dingen doen!" glundert de geboren en getogen Zeeuw. Vanuit hun appartement kijken ze uit op het water: "Je steekt de weg over en je bent op het strand."

Het echtpaar snapt alle zorgen van de mariniers. Maar die zijn niet altijd terecht volgens de twee: "Als je het niet kent, snap ik het wel. Maar alles is er gewoon. Soms moet je een stukje verder rijden." Man Rinus vult aan: "Voordat je in Brabant bent, ben je 70 kilometer verder."

"Het is misschien moeilijk voor de partners. Je wilt ook een baan", zegt Dinie. "De kinderen moeten naar school. Maar alles is er gewoon. Scholen, Hogeschool Zeeland zit hier." En zomers is het overal levendig: "Dan worden we overspoeld met toeristen", aldus Rinus.


LOBBY

Deze week werd al duidelijk dat de provincie Zeeland en werkgevers staan te springen om jonge aanwas in de provincie. Er is sprake van veel leegloop en de mariniers kunnen daar verandering in brengen. Ook onze collega-omroep in Zeeland weet genoeg redenen voor de mariniers om naar Zeeland te komen.

Het stel Zweedijk zou het ook leuk vinden als de mariniers hun buren worden. "Een beetje leven in de brouwerij. Laat ze maar komen. Allemaal jongelui, die kunnen vertier brengen. In de winter kunnen we dat wel gebruiken, maar in de zomer moeten ze de zee maar op", lacht Rinus tot besluit.

En mocht u benieuwd zijn: Rinus en Dinie vonden het een prettig bezoek van RTV Utrecht. "Je mag terugkomen" besloot Rinus, na het eten van een echte Utrechtse Domtoren-bonbon. Dank voor de Zeeuwse gastvrijheid!Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -