RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NS doet proef met automatische zitplaatszoeker

UTRECHT -

Vervoerbedrijf NS gaat reizigers aan een zitplaats helpen via de reisplanner-app. De smartphone-software laat via een kleurencode zien in welk rijtuig ze de grootste kans hebben om een lege stoel te vinden.

De app Zitplaatszoeker wordt gevoed door informatie over het gewicht van de rijtuigen. Speciale sensoren meten hoeveel passagiers er vermoedelijk in de wagon zitten of staan. Aan de hand van de kleuren groen, geel en oranje kunnen reizigers zien of er nog plaatsen vrij zijn en in welk rijtuig ze te vinden zijn.

De NS experimenteert nog met de techniek. De proef wordt gehouden op het traject Arnhem - Nijmegen - Den Bosch. Volgens een woordvoerder komt het daar vaak voor dat de ene kant van de trein overvol zit, terwijl aan de andere kant nog zitplaatsen zijn. Onderzoek onder conducteurs wijst uit dat in 30 procent van de treinen mensen blijven staan, ondanks de lege stoelen verderop, zegt de NS.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -