RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spoorfraudeurs lichten NS voor zeker half miljoen euro op

UTRECHT -

Fraudeurs hebben de Nederlandse Spoorwegen de afgelopen jaren voor zeker een half miljoen euro getild. De rechtbank in Den Haag buigt zich vandaag over twee zaken waarin NS in totaal zo'n 400.000 euro terugvordert van mensen die via bedrijfjes hebben gefraudeerd met NS-Business Cards. Ze vroegen tientallen kaarten aan die goed werden gebruikt, maar ze betaalden er nooit voor.

NS heeft naar eigen zeggen ook al bijna 100.000 euro met succes teruggevorderd op zo'n vijftig mensen die eerder op grote schaal misbruik maakten van de vertragingsregeling. Reizigers die vertraging oplopen kunnen geld terugvragen. Deze mensen bleken dat te doen voor reizen die ze helemaal niet hadden gemaakt.

Inmiddels is het grootste deel van het geld terugbetaald, bevestigt NS in een persbericht. Een enkeling heeft nog een afbetaalregeling lopen. Tegenwoordig is deze vorm van fraude volgens NS niet meer mogelijk, omdat bij het indienen van een verzoek automatisch wordt gecontroleerd of iemand wel was ingecheckt op het genoemde traject.

Het spoorbedrijf heeft vorig jaar een team van specialisten opgericht dat zich met misbruik en fraude bezighoudt. Inmiddels werkt dat met een lijst van tientallen denkbare vormen van bedrog. Dat register dient als checklist voor nieuwe producten en diensten. De NS probeert zo op tijd maatregelen in te bouwen en te voorkomen dat mensen oneerlijk voordeel halen ten koste van het bedrijf en betalende klanten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -