De Bilt probeert coalitie met minimale meerderheid

DE BILT - Informateur Fred van Lemmen probeert voor de VVD in De Bilt om samen met GroenLinks, CDA en de PvdA een coalitie te vormen. Met deze samenwerking zou een coalitie 14 van de 27 raadszetels hebben.
Dat is de kleinste meerderheid mogelijk en gemeente De Bilt is niet onbekend met raadsleden die zich in een lopende collegeperiode afsplitsen. Volgens van Lemmen is dat geen probleem: "We hebben zelfs gekeken naar een minderheidscoalitie. Dan word je gedwongen om intensief samen te werken met oppositie. Het zoeken van verbinding is de kracht van onze partij."

RAADSBREED AKKOORD

De VVD wil een raadsbreed akkoord sluiten op vijf punten waarover iedereen in de gemeenteraad het eens kan worden. Van Lemmen: "Dat betekent dat we duidelijke doelen gaan stellen die we willen bereiken voor de verschillende dossiers. We gaan niet alleen achteraf kritiek hebben op een proces, maar vooral tussentijds evalueren." Op het punt van resultaatgericht werken hebben alle partijen al overeenstemming bereikt.
Met het toetreden van de PvdA tot de onderhandelingen, komt ook zwembad Brandenburg opnieuw ter discussie. Lijsttrekker Krischan Hagedoorn zei tijdens de campagne dat wanneer het aan hem zou liggen, de huidige nieuwbouwplannen direct teruggedraaid zouden worden. Of dat ook gaat gebeuren, weten we pas begin mei. Dan hoopt de informateur dat er een definitief akkoord ligt in De Bilt.

PLUCHE-PEILER

In onze
houden we de collegevorming in alle gemeenten van onze provincie bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.