RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Bijgebouwen Paushuize Utrecht op instorten door fout van gemeente"

UTRECHT -

De tuinmuur en de poortwoningen bij Paushuize in Utrecht staan op instorten door nalatigheid van de gemeente Utrecht. Dat staat in een brief van het provinciebestuur aan de statenleden. Kosten voor renovatie: ruim 800.000 euro.

Volgens de provincie blijkt dat tijdens renovatie van de kademuren door de gemeente Utrecht, de verzakking en het instortingsgevaar is ontstaan. "Ten behoeve van renovatiewerkzaamheden van de kademuren zijn door de gemeente in de gracht damwanden geplaatst. Deze plaatsing heeft vermoedelijk dusdanige grondroeringen teweeg gebracht waardoor met name het koetshuis en de tuinmuren zijn gaan verzakken."

Voorafgaand aan de werkzaamheden heeft de gemeente de funderingen van Paushuize laten inspecteren. Uit het rapport bleek dat er risico's waren voor de fundering, maar ondanks de conclusie zijn de werkzaamheden uitgevoerd. De provincie en de Universiteit Utrecht zijn niet ge´nformeerd over de conclusies uit het rapport.


BRUILOFTEN

Bruiloften en andere partijen in Paushuize ondervinden geen hinder van de verzakkingen van de bijgebouwen. De trouw-, vergader- en dinerlocatie benadrukt dat er met het hoofdgebouw niks aan de hand is.


KOETSHUIS

Paushuize, aan de Kromme Nieuwegracht, is eigendom van de provincie. Het naastgelegen Koetshuis is van de Universiteit Utrecht. Die willen de gemeente laten opdraaien voor de kosten: "Het afgelopen jaar is de gemeente door de provincie gevraagd de werkzaamheden te stoppen en is de gemeente aansprakelijk gesteld voor alle (toekomstige) schade die hieruit voort vloeit."


VRAGEN

De Utrechtse SP heeft het gemeentebestuur vragen gesteld over de kwestie. De partij wil onder meer weten waarom is gestart met de werkzaamheden ondanks de in het rapport genoemde risico's.

Tim Schipper van de SP heeft zijn archief er al op nagekeken: "Ik heb inmiddels wel een briefje van juni vorig jaar teruggevonden van het gemeentebestuur, en daar staan in van: 'we hebben een inspectie gedaan en daar en daar is het stilgelegd. Maar ergens anders konden we gewoon doorwerken.' Maar nu weten we dat het toch mis is gegaan, dus ik wil dat rapport gewoon zien en weten hoe en wat, want nu zitten we met de gebakken peren."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -