Man licht ex-werkgever in Amersfoort op voor 3,5 ton

SOEST/AMERSFOORT - In een onderzoek naar oplichting en cybercrime zijn zes verdachten aangehouden, onder wie een 61-jarige inwoner van Soest.
De hoofdverdachte in de zaak is een 26-jarige man uit Apeldoorn. Hij zou uit naam van zijn voormalige werkgever, een bedrijf in Amersfoort, diverse goederen hebben besteld om ze door te verkopen. De schade wordt geschat op 350.000 euro.
De man gebruikte andermans inloggegevens. Hij bestelde onder meer verschillende soorten apparatuur en VVV-bonnen. De spullen werden op verschillende adressen bezorgd en vervolgens te koop aangeboden via internet.
LADING ONDERSCHEPT
Het bedrijf in Amersfoort kreeg lucht van de zaak en schakelde de politie in. De recherche stelde daarop medio december 2017 een onderzoek in. Door samen te werken met de security-afdeling van PostNL, slaagde de politie erin om een bestelde lading te onderscheppen en een ontvanger aan kunnen houden. Dit betrof een 41-jarige man uit Stroe.
HOOFVERDACHTE IN BEELD
Naarmate het onderzoek vorderde kwam ook de 26-jarige hoofdverdachte in beeld. Hij werd eind maart aangehouden samen met een 29-jarige man uit Apeldoorn die ervan wordt verdacht behulpzaam te zijn geweest bij de oplichting. Tijdens huiszoekingen werd beslag gelegd op een grote hoeveelheid VVV-bonnen, een auto, contant geld en bitcoins. In een garagebox in Apeldoorn werd een deel van de buit teruggevonden.
MEER VERDACHTEN
De week daarop werden nog drie verdachten aangehouden. Een 61-jarige man uit Soest zou de spullen die de Apeldoorner had besteld uit naam van zijn werkgever, hebben doorverkocht op internet. De twee anderen - een 34-jarige man en een 52-jarige man, beiden uit Apeldoorn - zouden de bestelde apparatuur en VVV-bonnen voor de hoofdverdachten in ontvangst hebben genomen.
De recherche zet het onderzoek voort. Zo wordt er gekeken of het crimineel verkregen geld van de verdachten kan worden afgepakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.