RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Straatracende piloot toch weg bij Transavia

UTRECHT -

De co-piloot die betrokken was bij een dodelijke straatrace in Loosdrecht, vertrekt toch bij Transavia. Dat bevestigt de luchtvaartmaatschappij aan NH Nieuws.

Caspar van W. en zijn vader reden in het voorjaar van 2016 met hoge snelheid over de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Zijn vader in een Porsche, van W. erachter in een Mini. Zijn vader had teveel gedronken en reed met bijna 170 kilometer per uur tegen een auto. De 19-jarige Fleur, die in die auto zat, overleed later aan de gevolgen van dat ongeluk.


RECHTSZAAK

De vader van Van W. kreeg vier jaar cel voor het ongeval. Caspar een werkstraf van honderd uur. Zijn werkgever Transavia wilde na het incident af van Van W., omdat "zijn gedrag onverenigbaar is met zijn functie als piloot." Maar van de rechter mocht Transavia Van W. vanwege zijn veroordeling niet ontslaan. Van W. was naar de rechter gestapt om ontslag te voorkomen.


UIT ELKAAR

Transavia is tegen dat besluit in hoger beroep gegaan, maar nog voor de uitspraak meldtTransavia nu dat beide partijen uit elkaar gaan. "Transavia en de werknemer zijn overeengekomen dat het dienstverband op korte termijn eindigt en dat werknemer tot die tijd geen werkzaamheden voor Transavia verricht", luidt de mededeling.


OPHEF

Zowel binnen als buiten de werkvloer van Transavia veroorzaakte het dienstverband van Casper van W. veel ophef. Gezagvoerders en cabinepersoneel van de maatschappij weigerden ooit nog met Van W. in een vliegtuig te stappen. Ook kreeg Transavia via social media veel reacties van mensen die aangaven de maatschappij te mijden, zolang Van W. daar piloot zou blijven.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -