RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Verhuizing mariniers gaat mogelijk niet door"

DOORN -

De verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen dreigt op losse schroeven komen te staan. Het ministerie van Defensie benadrukt steeds meer dat er "geen onomkeerbare stappen" zijn gezet en dat moderniseren van de Doornse kazerne een optie is.

Minister Ank Bijleveld (Defensie) zal dat volgens Haagse bronnen deze week melden in antwoorden op Kamervragen, schrijft de Telegraaf. Tegelijkertijd willen mariniers verenigd in het inspraakorgaan TRMC een arbitragezaak aanspannen bij het Centrum Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel.

Het besluit over de verhuizing in 2022 viel zes jaar terug. Nu Vlissingen dichterbij komt lopen de spanningen in het korps op. De eerste drie maanden van dit jaar verlieten 73 mariniers de dienst. Bijleveld laat uitzoeken of dat door de verhuizing komt.


HEUVELRUG

De gemeente Utrechtse Heuvelrug werkte ondertussen niet mee aan de uitbreiding van de marinierskazerne in Doorn. Dat antwoordt staatssecretaris Visser op vragen van de PVV in de Tweede Kamer.

De partij vroeg zich af waarom de mariniers per se moeten verhuizen naar Vlissingen, ook als er leegloop dreigt. De staatssecretaris geeft aan dat de Heuvelrug niet meewerkte aan het ruimtetekort omdat de golfbaan in de buurt dreigde met schadeclaims. Ook wilde de gemeente geen natuur opofferen om uit te kunnen breiden. Visser benadrukt dat de leegloop geen missies in gevaar brengt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -