RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Arrestatie in Houten vanwege liquidatie uit 2014

HOUTEN -

In Houten en Purmerend zijn twee mannen aangehouden in verband met de liquidatie van Alexander Gillis in 2014. De twee 30-jarige arrestanten worden verdacht van betrokkenheid bij de moord in Zaandam. Ze worden vrijdag voorgeleid.

Vier jaar geleden kreeg de politie een melding over een gewonde man die naast een auto lag op de Pieter Jelles Troelstralaan. Het slachtoffer, Alexander Gillis, was neergeschoten en hulpdiensten konden hem niet meer redden. Na de liquidatie werd in Amsterdam-Noord een brandende auto aangetroffen. Die bleek te zijn gebruikt bij de afrekening.

Het onderzoek leek dood te lopen en werd in 2015 stopgezet. Begin dit jaar werd de zaak hervat omdat de recherche nieuwe informatie kreeg uit versleutelde PGP-Blackberries, waarmee criminelen vaak communiceren.


ONDERWERELDVETE

De 30-jarige Gillis uit Amsterdam was bij de politie onder meer bekend vanwege gewelddadige ramkraken en overvallen. Later raakte hij volgens Het Parool betrokken bij een vete in de Marrokaans-Amsterdamse onderwereld over een uit de haven van Antwerpen verdwenen partij coca´ne. Sindsdien zijn tientallen criminelen geliquideerd.


MOTIEF

Gillis zou op 22 april 2012 betrokken zijn geweest bij de moord op crimineel Redouan 'Takka' Boutaka in een waterpijpcafÚ in de hoofdstad. Hij zou klanten met een vuurwapen in bedwang hebben gehouden terwijl de piepjonge en inmiddels ook geliquideere Rida Bennajem beneden Boutaka doodschoot te midden van een groep vrienden.

Mogelijk was de moord op Gillis een vergeldingsactie, schrijft Het Parool. Een ander mogelijk motief is volgens de krant dat de oom van de doodgeschoten Amsterdammer criminelen zou hebben afgeperst. Toen de oom niet werd gevonden, zou Gillis zijn geliquideerd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -