RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voorlopig geen stappen in renovatie stadhuis Amersfoort

AMERSFOORT -

De Amersfoortse gemeenteraad ziet op dit moment geen reden om op de rem te gaan staan wat betreft de renovatie van het stadhuis. De voorbereidingen zijn al tijdelijk stop gezet omdat de renovatie onderdeel is van de formatiebesprekingen.

De Burger Partij Amersfoort diende gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie die opriep om alle werkzaamheden te staken. Te voorbarig, was de conclusie van de meeste andere partijen. Verantwoordelijk wethouder Menno Tigelaar gaf tijdens het debat zelf al aan dat er op dit moment geen stappen worden ondernomen. Het stadhuis is een gevoelig dossier en een van de onderwerpen waar de potentiŽle coalitiepartijen met elkaar over spreken.

De Burgerpartij Amersfoort wil dat het renovatieplan alsnog de prullenbak in gaat, omdat er onlangs opnieuw asbest is ontdekt. Daardoor wordt het plan nu al duurder dan gepland. Een aantal partijen, waaronder het CDA en Amersfoort2014, delen de zorgen van de BPA. Maar zij vinden dat er beter in kaart moet worden gebracht wat de totale asbestsanering gaat kosten.

Voor de renovatie van het stadhuis is een bedrag uitgetrokken van 30 miljoen euro.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -