RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tolsteegsingel moet weer op de schop

1/4
UTRECHT -

Voor de vierde keer in korte tijd zijn er problemen met het wegdek van de Tolsteegsingel en Maliesingel. Klinkers verzakken en daardoor ontstaan er spleten die gevaarlijk zijn voor fietsers.

In oktober 2016 zijn de twee singels grootschalig aangepakt. Het asfalt werd vervangen door een strook met stenen in het midden en twee stroken asfalt aan de zijkanten. Bij die werkzaamheden is een verkeerde funderingsmethode gebruikt.

Al drie keer eerder zijn de steentjes uit de straat gehaald, en opnieuw gelegd. Het herstellen van de schade komt voor rekening van de gemeente. Maar naar nu blijkt is het wegdek op sommige stukken weer verzakt. Daarnaast liggen veel stroken met stenen helemaal los. Bovendien ontstaan er vooral in de bochten scheuren in de overgang tussen het asfalt en de steentjes. Die scheuren zijn levensgevaarlijk voor fietsers die erdoor ten val kunnen komen.

Woordvoerder Martijn van Raay van de gemeente zegt de problemen te kennen. "We hebben tijdelijke maatregelen genomen voor de veiligheid van fietsers." Op verschillende plekken is met zogenoemd koud-asfalt geprobeerd de gaten en de scheuren te dichten, maar niet alle verzakkingen zijn daarmee op te lossen, zo blijkt uit een inventarisatie van RTV Utrecht. Van Raay zegt dat de gemeente druk op zoek is naar een structurele oplossing van het probleem. Of dat betekent dat het hele werk opnieuw moet, en alles er weer uit moet, durft hij niet te zeggen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -