Historicus over 5 jaar Willem-Alexander: "Hij doet het heel goed"

UTRECHT - Willem-Alexander heeft het uitstekend gedaan in de eerste vijf jaar van zijn koningschap. "Hij heeft zich ontpopt tot een heel serieuze, slimme en goede koning", zegt de Utrechtse historicus Han van Bree.
Hij schreef een boek over de eerste vijf jaar van zijn koningschap. Toen Willem-Alexander in 2013 het stokje overnam van zijn moeder waren er scepsis. "Er was wat voorzichtigheid. Zou hij het wel zo goed kunnen doen als zijn moeder? Maar hij doet het uitstekend. Hij heeft het koningschap naar zichzelf toe gehaald."
Van Bree vertelt in de studio van RTV Utrecht dat Willem-Alexander heel benaderbaar en aanraakbaar is. "Ik denk dat hij onderschat is, dat is ook wel zijn voordeel. De verwachtingen waren minder hoger gespannen dan bij zijn moeder."
Ook is de angst dat Willem-Alexander overschaduwd zou worden door Máxima onterecht gebleken. "Ze doen het heel slim door Máxima af en toe wat buiten de publiciteit te houden. Als het echt om koninklijke dagen gaat laten ze Willem-Alexander echt stralen."
Het boek 'Willem-Alexander - Vijf jaar koning' bevat naast tekst ook veel mooie foto's die zijn gemaakt tijdens de afgelopen vijf jaren.

In de studio van RTV Utrecht vertelde Han van Bree over de vijf jaren van Willem-Alexander.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.