Marinierskazerne Doorn: GroenLinks wil Kamerdebat, PVV wil lobby van provincie Utrecht

DOORN - GroenLinks in de Tweede Kamer wil in debat met staatssecretaris Barbara Visser over de aanstaande verhuizing van de marinierskazerne in Doorn. Gisteren meldde De Telegraaf dat de verplaatsing van de mariniers mogelijk niet doorgaat. Ook politici in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en in Zeeland zijn stomverbaasd, zo bleek gisteren.
"Over de verhuizing naar Vlissingen is eigenlijk nog nooit gesproken in de Tweede Kamer. Jaren geleden is een motie ingediend om de verhuizing te heroverwegen en die is toen niet aangenomen. Daarna is er nooit meer discussie over gevoerd", zegt Tweede Kamerlid Isabelle Diks. "In alle rapporten en alle informatie die ik tot m'n beschikking heb, heb ik nog geen goede reden kunnen vinden waarom deze verhuizing een goed idee is."
Intussen vraagt de PVV in de provincie Utrecht of commissaris van de koning Willibrord van Beek een lobby wil starten om de mariniers in Doorn te houden. Fractievoorzitter René Dercksen stelt onder meer dat het behoud van de Van Braam Houckgeestkazerne een mooi afscheidscadeau zou zijn voor de CvdK, die volgend jaar vertrekt. Dat lijkt te verwijzen naar de bewering dat het verplaatsen van de kazerne naar Vlissingen een 'cadeautje' was voor toenmalig CvdK Karla Peijs in Zeeland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.