Stationsgebied Utrecht is weer een fietsenstalling rijker

UTRECHT - De megafietsenstalling bij Utrecht Centraal is al een tijdje open, maar sinds vanochtend kunnen zo'n 3000 reizigers hun fiets ook kwijt in de nieuwe fietsenstalling De Knoop, gelegen aan de voet van de Moreelsebrug aan de Jaarbeurszijde.
De stalling telt drie verdiepingen en is elke eerste 24 uur gratis beschikbaar met een ov-chipkaart. Wie met de trein moet, kan vanuit de stalling snel via het Forum naar het station lopen.

NOOIT GENOEG

Peter van Bekkum van de Fietsersbond is blij met de fietsenstalling. "Het zijn er eigenlijk nooit genoeg, dus 3000 extra helpt wel mee. Als je de plaatsen van de stalling bij de Jaarbeurs en het station bij elkaar optelt, dan zit je op 13.000 plaatsen."
De eerste reizigers op de fiets van vanochtend zijn ook tevreden. De megafietsenstalling vlakbij het station staat namelijk vaak al snel vol. "Als je na 08.30 uur komt, wordt het lastig je fiets kwijt te kunnen", vertelde een van de eerste gebruikers van de nieuwe fietsenstalling vanochtend in Utrecht Is Wakker. "Voor mij is dit echt een uitkomst, ik woon namelijk aan het einde van de Croeselaan", vertelt een ander.

BIJBOUWEN

"We zijn een fietsstad en we zitten nu op twee derde van de parkeercapaciteit in het stationsgebied, dus we moeten zeker nog bijbouwen", zegt wethouder Victor Everhardt. "Er is nu een capaciteit van 22.000, maar we zijn snelst groeiende stad van Nederland, dus we blijven doorbouwen", aldus Everhardt.
De wethouder heefrt de fietsenstalling vanochtend samen met de regiodirecteuren van ProRail en de NS geopend.

Fietsersbond: Blij met fietsenstalling, maar er is nooit genoeg
Wethouder Everhardt: We blijven bijbouwen
Stationsgebied Utrecht is weer een fietsenstalling rijker

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.