RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Reuzenpanda's Rhenen nog te jong voor nageslacht"

RHENEN -

De eerste pogingen om pandavrouwtje Wu Wen in Ouwehands Dierenpark drachtig te maken zijn mislukt. Wu Wen en mannetje Xing Ya hadden volgens de dierentuin wel belangstelling voor elkaar, maar ze hebben niet gepaard. De beren zijn er nog te jong voor, denken de verzorgers.

Aangezien een vrouwelijke reuzenpanda maar drie tot zeven dagen per jaar vruchtbaar is, duurt het nu minstens weer een jaar voor er mogelijk een pandababy in de Rhenense dierentuin kan worden aangekondigd. Dat de twee panda's in Rhenen voor nageslacht zorgen is nadrukkelijk de bedoeling, om zo de beschermde soort in stand te houden.

Als er een jong komt, mag Ouwehands dat vier jaar lang houden. Daarna moet de jonge panda naar de pandaopvang in China waar Wu Wen en Xing Ya zelf ook vandaan komen.

De reuzenpanda's zijn vandaag precies een jaar in Nederland en blijven nog tot 2032. Daarna gaan ze ook terug naar China. Volgens Ouwehands Dierenpark zijn vorig jaar 1.055.000 bezoekers naar de reuzenpanda's in het speciaal voor hen gebouwde paviljoen Pandasia komen kijken. Pandasia werd begin dit jaar bij de Giant Panda Global Awards verkozen tot mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -