RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Problemen met postbezorging in Vianen

VIANEN - In de wijk Monnikenhof in Vianen wordt al ruim een week op veel adressen geen of nauwelijks post bezorgd. Dat melden meerdere bewoners van de wijk. Ook met pakketjes zijn er problemen. PostNL zegt 'geen onregelmatigheden' in de bezorging te zien.

Mariska Schmidt van den Hoeven is een van de gedupeerden. Zij verwachtte vrijdag samen met haar dochter een belangrijke brief. In die brief stond of haar dochter aangenomen was op de middelbare school naar haar keuze: "Echt zo'n brief waarvoor je kind voor de brievenbus gaat zitten wachten. En die brief hebben we nooit gehad. Gewoon heel sneu, want het is toch een momentje. Dat je dan samen die brief opent. Dat momentje hebben wij nooit gehad. Supervervelend en superjammer."

Vrijdag dacht de bezorgde moeder nog dat het om een foutje ging dat snel verholpen zou zijn: "Ik dacht dat de brief zaterdag dan wel zou komen, maar ook toen kwam de brief niet. En toen begreep ik van onze achterburen dat ze ook geen post hadden gehad."

Uiteindelijk heeft ze de brief maandag wel gekregen, gelukkig met goed nieuws: "Ik heb de school gebeld en we hebben daar een kopietje opgehaald."


MEER KLACHTEN

Via Facebook deed Schmidt van den Hoeven haar beklag bij PostNL. En ze was niet de enige. Ook veel andere bewoners van de wijk in Vianen zitten op pakketjes en post te wachten: een jarige dochter die wacht op verjaardagkaarten van opa's en oma's en een vrouw die uitkijkt naar een op maat gemaakte bestelling. Allemaal zitten ze nog te wachten.

Hoewel PostNL zelf dus zegt de problemen niet te herkennen meldt het postbedrijf 'het signaal uiteraard zeer serieus te nemen en ook de komende periode extra te zullen toezien op correcte en tijdige bezorging'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht