RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Komst westelijke rondweg Amersfoort onnodig"

AMERSFOORT -

De komst van de westelijke rondweg in Amersfoort is onnodig. Dat zeggen zes bewonersgroepen na nieuw onderzoek. Ze willen dat de gemeente nut en noodzaak van de rondweg opnieuw onderzoekt.

De ontsluiting moet een einde maken aan de files en opstoppingen aan de westkant van de stad. Er wordt al jaren over gesproken, maar niet iedereen is blij met het plan.

Zes bewonersgroepen lieten onderzoek doen en stellen nu dat de verhuizing van ziekenhuis De Lichtenberg eind 2013 de komst van de rondweg overbodig heeft gemaakt. Er is volgens de bewonersgroepen helemaal geen probleem met de doorstroming op de huidige weg. "De medewerkers en de bezoekers van De Lichtenberg zorgden voor bijna de helft van de 900 auto's in het drukste spitsuur 's ochtends", aldus de bewonersgroepen. "Na de verhuizing van De Lichtenberg is dat aantal met ruim 400 auto's afgenomen."

De bewonersgroepen willen dat de politiek pas op de plaats maakt en nut en noodzaak van de westelijke ontsluiting opnieuw bekijkt. Het budget van 67,1 miljoen euro is volgens de groepen niet meer toereikend en moet ook opnieuw berekend worden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -