RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hardlopen door Utrechtse binnenstad tijdens eerste Night Run

1/2
UTRECHT - Hardlopers in Utrecht die er geen moeite mee hebben om in het donker te lopen, kunnen vanavond meedoen aan de Night Run door Utrecht. De sportieve hardlooptocht komt langs verschillende historische gebouwen die mooi verlicht zijn.

"Het gaat niet om de winst, maar om een mooie belevenis", vertelt Sigrid van der Toorn van de organisatie. "Er is ook geen tijdsregistratie, dus iedereen kan een mooi rondje door de stad lopen." Het is de eerste keer dat er een nachtelijke hardlooptocht wordt georganiseerd.


ROUTE

De route gaat door de binnenstad en komt over de Nieuwegracht, de Oudegracht en zelfs door winkelcentrum Hoog Catharijne. "Onderweg hebben we verder nog een aantal verrassingen voor de deelnemers."

De tocht is in het donker, maar gevaarlijk is het niet. "De deelnemers krijgen een lampje op hun hoofd en het parcours is op sommige plekken verlicht waar het gevaarlijk zou kunnen zijn, dus dat gaat helemaal goed komen."

Aan de Night Run doen ruim 3700 mensen mee. De eerste mensen gaan om 21.00 uur van start op het Domplein, daarna vertrekt er elke 20 minuten een nieuwe groep. De finish is onder de Domtoren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -