Nijntje gerevalideerd en terug op Mariaplaats

UTRECHT - Na maanden van afwezigheid is Nijntje vanaf vandaag weer terug op de Mariaplaats in Utrecht. Het kunstwerk raakte vorig jaar beschadigd aan de oren, daarom werd het beeld uit voorzorg door de gemeente weggehaald.
"De oren zijn genezen, dus we gaan het beeld nu weer terugplaatsen", vertelt Hans Baars lachend. Hij plaatst Nijntje vandaag terug op de sokkel. "Als het beeld goed staat, dan ga ik het beeld vastlijmen."

POPULAIR

Het beeld van Nijntje is een populaire attractie: vooral toeristen vinden het leuk om op de foto te gaan met het beroemde konijn van Dick Bruna. Richard den Hartog is initiatiefnemer van het kunstwerk en is dan ook blij dat het beeld weer terug is op de Mariaplaats.
"Nijntje is slachtoffer geworden van zijn eigen populariteit. Mensen gingen met hem op de foto in leuke posities, dan klommen mensen erin en grepen ze Nijntje bij de oortjes. Dus daarom moest 'ie opgelapt worden."
De gescheurde oren zijn gelijmd, verstevigd en verbonden. Burgemeester Jan van Zanen zal het symbolische verband vandaag verwijderen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.