RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Haagse ambtenaren praten met bezorgde inwoners Woerden over gasboringen

1/2
WOERDEN -

Ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat komen vandaag naar Woerden om te praten over gasboringen. Inwoners maken zich zorgen over mogelijke boringen in het Papekopveld. Ze willen de Haagse politiek duidelijk maken dat het geen goed idee is.

De ambtenaren gaan in gesprek met allerlei organisaties, zoals de actiegroep 'Laat Woerden niet Zakken'. Ook de gemeente Woerden zal tijdens het bezoek duidelijk maken dat de gemeente niet zit te wachten op gasboringen.


ZORGEN BREED GEDEELD

"Wij delen de zorgen van de actiegroepen", zegt wethouder Hans Haring. "Dit is echt iets wat breed gedeeld wordt bij de inwoners, bij de gemeenteraad, bij het college."

"De zorgen voor wat daar precies gaat gebeuren, bodemdaling en andersoortige dingen. En aan de andere kant zien we ook dat gasboring daar niet goed is als we een stukje verder in een wijk van het gas af willen."


ER ALLES AAN DOEN

Concrete plannen voor boringen zijn er niet, maar omdat het bedrijf Vermilion wel een zogenoemde concessie heeft gekregen die boringen mogelijk maakt, bestaat in de gemeente toch de angst dat het er ooit van gaat komen.

"We willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het niet zover komt", zegt wethouder Haring. "Dat willen we vandaag in dat bezoek ook duidelijk maken. We hopen het ministerie te kunnen overtuigen dat het niet verstandig is om in het Papekopveld te gaan boren."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -