Baarn zoekt wethouders, coalitieakkoord bijna rond

BAARN - In Baarn zijn de coalitieonderhandelingen bijna afgerond. VVD, D66, CDA en ChristenUnie-SGP hebben afgelopen week een akkoord bereikt dat nu aan de andere partijen wordt voorgelegd. Volgens VVD-fractievoorzitter Suzanne Oortman Gerlings is het zoeken naar wethouders begonnen.
Het lijkt erop dat Baarn in de provincie Utrecht aan kop gaat, als het gaat om het presenteren van een college. Volgens Oortman Gerlings kan het nieuwe gemeentebestuur binnen twee weken al op het bordes staan. Het streven is nog altijd om de wethouders op woensdag 25 april te installeren. Baarn wedijvert met Leusden, dat "eind april" een nieuw college heeft aangekondigd.
Volgende week wordt de tekst van het coalitieakkoord definitief vastgesteld in een openbare bijeenkomst onder leiding van informateur - en wethouder - Erwin Jansma. Oppositiepartijen krijgen tot en met maandag de tijd om te reageren op het concept.

VOORTZETTING

Het nieuwe akkoord betekent een voortzetting van de bestaande coalitie. Of dezelfde wethouders terugkeren wordt nog besproken. Ook de portefeuilleverdeling is nog niet vastgesteld. Die gesprekken worden achter gesloten deuren gehouden.
De vier partijen die het college gaan vormen vonden elkaar al in 2015, toen ruzie in het toenmalige college leidde tot een bestuurscrisis in Baarn. Sindsdien zijn Erwin Jansma (VVD), Theo Stroo (D66) en André van Roshum (CU-SGP) wethouder. Mariska de Koning (CDA) volgde in 2016 Jan Baerends op, die om gezondheidsredenen moest terugtreden.

PLUCHE-PEILER

In onze
houden we de collegevorming in alle gemeenten van onze provincie bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.