Werkstraf voor Amersfoortse die dodelijk ongeval veroorzaakte

AMERSFOORT - Een vrouw uit Amersfoort moet een taakstraf van 240 uur uitvoeren en krijgt een rijontzegging van drie maanden vanwege het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A27 bij Almere.
Bij het ongeluk in juli 2016 kwam een 58-jarige inwoner van Lelystad om het leven. Zijn auto werd van achteren aangereden door de vrouw, die toen overigens nog in Dronten woonde. Het slachtoffer kwam door de nachtelijke aanrijding zo ver van de weg in een sloot terecht, dat politieagenten zijn auto pas een uur later vonden.
De vrouw reed 130 kilometer per uur met de cruise control aan. Uit het rapport van het NFI blijkt dat er een aanzienlijk snelheidsverschil was tussen haar en de auto van het slachtoffer. De rechtbank acht het ook bewezen dat de Amersfoortse vrouw tijdens het autorijden een korte tijd in slaap was gevallen.
De rijontzegging geldt voor een jaar, waarvan 9 maanden voorwaardelijk. Dat betekent dat de vrouw drie maanden niet mag autorijden.
Het OM eiste twee weken geleden ook al een werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar tegen de vrouw. Tijdens de inhoudelijke behandeling zei de vrouw zich niets van het ongeval te kunnen herinneren. Ook zei ze nooit gezien of gemerkt te hebben dat zij op een andere auto botste.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.