Veel vraag naar gratis tekenpas van Utrechts Landschap

DE BILT - De gratis tekenpas van het Utrechts Landschap is niet aan te slepen. Sinds begin deze maand biedt de organisatie via hun eigen site de passen aan waarmee een teek verwijderd kan worden.
Er waren zevenduizend exemplaren te vergeven maar al snel bleek dat niet genoeg. Daarom maakt het Utrechts Landschap er nu nog eens tienduizend bij. Ze denken dat die ook snel weg zullen zijn. "Blijkbaar voorzien we echt in een behoefte", zegt een woordvoerster van de organisatie.
Volgens Utrechts Landschap doen er nogal wat indianenverhalen de ronde over teken. "We hoeden ons voor bangmakerij, maar willen wel eerlijk wijzen op de risico's. Jaarlijks worden er 1 miljoen mensen door een teek gebeten en 1 op de 500 mensen houdt daar ernstige klachten aan over. Dat zijn cijfers die er toe doen. We merken dan ook dat wandelaars en natuurliefhebbers de actie erg waarderen."
De tekenpas, die gratis besteld kan worden op de website van Utrechts Landschap, is ongeveer even groot als een creditcard en kan gebruikt worden om de teek te verwijderen. De pas heeft ook een inkeping om nimfen (jonge, onvolgroeide teken) en wespenangels te verwijderen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.