Terrasmepper Oog in Al meldt zich bij politie

UTRECHT - De politie is niet langer op zoek naar de man die vorig jaar mei een bezoeker op het terras van restaurant Buurten aan de Kanaalweg in Utrecht sloeg. De man heeft zich na het tonen van beelden in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld bij de politie gemeld. Hij zal verhoord worden over het incident.
De ruzie speelt zich mei vorig jaar af in restaurant Buurten in de Fabriek in Oog in Al. Op het plein bij de zaak spelen drie jongetjes. Op het naastgelegen terras zitten een man en vrouw uit Maarssen. Een van de jongetjes gooit een stuk plastic in de struiken. De vrouw ziet dat, loopt naar de kinderen toe en zegt er wat van.

KLAP

Dan komt de vader van het jongetje aanlopen en vraagt op een agressieve toon waar de vrouw zich mee bemoeit. Haar man neemt het voor haar op en zegt dat hij normaal moet doen, maar dat schiet de vader in het verkeerde keelgat. Hij loopt kwaad op de man af, vraagt weer heel agressief waar hij zich mee bemoeit en geeft hem dan een harde klap op zijn neus.
Medewerkers van Buurten trekken de man bij het slachtoffer weg. De agressieveling loopt dan naar het toilet in het restaurant om zijn handen te wassen. Daarna fietst hij rustig met zijn drie zoontjes weg richting Park Oog in Al.

BLOEDENDE NEUS

Door de klap is de neus van de Maarssenaar flink gaan bloeden. Het personeel van het restaurant laat een ambulance komen en de man moet naar het ziekenhuis voor behandeling.
De agressieve vader is vastgelegd door de bewakingscamera van het restaurant. Hij is gefilmd op het moment dat hij, alsof er niets aan de hand is, naar het toilet loopt.
Voor de zaak werd aandacht gevraagd in de uitzending van Bureau Hengeveld van 11 april 2018. Deze beelden van de man zijn inmiddels verwijderd. Het bericht is veel op (social) media gedeeld. De recherche bedankt hiervoor en verzoekt eenieder - nu de identiteit van de man bekend is - de beelden ook zoveel mogelijk te verwijderen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.