In beeld: Utrechtse Grachtenrace RonDom

UTRECHT - Heb je vanmiddag roeisloepen zien varen op de Oude Gracht of de Kromme Rijn? Dan is de kans groot dat dat de roeiers zijn geweest die meededen aan de Utrechtse Grachtenrace. Vijftig teams roeiden bijna vijftien kilometer lang door de Utrechtse binnenstad.
Vanmiddag was de zestiende editie van de Utrechtse Grachtenrace RonDom. De wedstrijd is onderdeel van de Grachtencup, die in totaal uit vier wedstrijden bestaat. De race ging van start bij Theehuis Rhijnauwen in Bunnik en eindigde bij de Veilinghaven.
Utrechts succes was er voor de vrouwen van roeiploeg Doordrijver. Zij werden tweede, tussen twee Friese roeiploegen (Magna Frisia op de eerste en Mara Hari op de derde plek). Er was geen Utrechts succes voor de mannen. Op de eerste plek kwam Haarlemmerhout (Haarlem) binnen, de tweede plek was voor roeiploeg Murk (Naarden) en de derde plek voor De Huisman (Gouda).
De sloepen moeten nog door de grachten van Zwolle en Amsterdam, voordat er een winnaar is voor de felbegeerde 'Grachten Cup'.

Vijftig teams roeiden bijna vijftien kilometer lang door de Utrechtse binnenstad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.