RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM besluit dat Henk Koelewijn niet naar begrafenis van eigen moeder mag

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG -

Henk Koelewijn uit Bunschoten mag van het Openbaar Ministerie deze week niet naar de begrafenis van zijn moeder. Hij wordt beschuldigd van mishandeling van enkele zoons en dochters. Vanwege een contactverbod mag hij niet in de buurt van enkele van zijn kinderen komen. Omdat die op de begrafenis zullen zijn om afscheid te nemen van hun oma, moet Koelewijn dus verstek laten gaan, oordeelt het OM.

De zwaargelovige Koelewijn zou volgens het OM zijn kinderen hebben mishandeld. Daarbij zou hij zelfs een keer een draaiende kettingzaag bij de keel van een zoon hebben gehouden. Ook zou hij enkele kinderen hebben opgesloten. Daarom wordt hij ook beschuldigd van vrijheidsberoving. Verder zegt het OM dat hij ontucht heeft gepleegd met een dochter.

De 59-jarige vader van negentien kinderen werd in september 2016 gearresteerd. Na zijn aanhouding zat hij een jaar in voorarrest. Vorige zomer mocht hij onder strenge voorwaarden zijn zaak thuis afwachten. Die voorwaarden bestaan onder meer uit het contactverbod en een enkelband.

Advocaat Jaap-Willem Roozemond vindt het onterecht dat Koelewijn niet naar de begrafenis van zijn moeder mag. Desgevraagd bevestigt de advocaat aan RTV Utrecht een eerdere reactie in het AD: "Wat er dus gebeurt, is dat het Openbaar Ministerie de belangen van de kleinkinderen boven die van de zoon stelt. Hij mag er niet bij zijn, omdat de kleinkinderen mogelijk ook op de begrafenis komen."

Roozemond wil verder niet meer over de kwestie rond de begrafenis kwijt. De advocaat zegt druk te zijn met de voorbereiding van de rechtszaak van Koelewijn. Op 25 april wordt die inhoudelijk behandeld. Koelewijn zegt onschuldig te zijn. Volgens hem zijn de aangiftes een wraakactie van zijn kinderen, omdat hij die had betrapt op een diefstal in zijn huis.

Op een pro formazitting in december liet Koelewijn weten, ondanks de ernst van de beschuldigingen, vertrouwen te hebben in een goede afloop. Volgens hem is het OM weliswaar niet objectief maar toch blijft hij optimistisch: "Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -