RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Duo in hoger beroep tegen 20 jaar cel voor gewelddadige liquidatie IJsselstein

IJSSELSTEIN -

De twee mannen die veroordeeld zijn voor een brute liquidatie in IJsselstein gaan in hoger beroep tegen de 20 jaar cel die ze opgelegd kregen. Bowy T. uit Rosmalen en Abdelghani el H. uit Vianen werden veroordeeld voor het doodschieten van Samir Erraghib. Dat gebeurde op klaarlichte dag in IJsselstein voor de ogen van het toen 7-jarige dochtertje van het slachtoffer.

Tijdens de rechtszaak rond de moord ontkende Abdelghani el H. alle betrokkenheid. Zijn medeverdachte Bowy T. wilde zelfs helemaal niks over de zaak kwijt. De twee kenden elkaar uit de jeugdgevangenis.

De liquidatie op de Lanceerplaats in IJsselstein werd volgens ooggetuigen gekenmerkt door grof geweld en geklungel van de daders. De vader van drie kinderen wilde 's ochtends zijn dochter naar Arabische les brengen en werd onder vuur genomen toen hij met het meisje in de auto zat. De dochter rende in paniek naar huis terwijl de daders probeerden te ontsnappen in een grijze BMW. Die wilde niet starten waarop de daders wegrenden. Vijf minuten later kwamen ze terug en probeerden ze de auto nog een keer te starten. Dat mislukte wederom, waarop ze te voet verdwenen.

Justitie kon geen motief voor de liquidatie ontdekken maar dat bleek niet nodig om de rechtbank te overtuigen. Op basis van DNA-sporen, bivakmutsen en schotresten werden de twee tot 20 jaar cel veroordeeld. De twee moeten ook ruim 60.000 euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden. Of die straf blijft staan, is afhankelijk van het hoger beroep. Dat begint vrijdag.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -