Amersfoort zingt de triestigheid weg bij 18e Smartlappenfestival

AMERSFOORT - De Amersfoortse binnenstad stond vandaag in het teken van het achttiende Smartlappenfestival. Koren uit de hele regio lieten verdeeld over verschillende podia hun zangkunsten horen. Aan het Smartlappenfestival deden dit jaar 32 koren mee.
Zoals bij iedere editie is er ook dit jaar weer een uniek smartsieraad gemaakt door vrijwilligers. Dit jaar was dat sieraad geïnspireerd door het lied De Vlieger van André Hazes. Hazes is weliswaar vrij modern, maar toch past zijn oeuvre erg goed bij het Smartlappenfestival, aldus organisator Guy Smeeing: "Het is eigenlijk de triestigheid wegzingen, en dat waren vroegen het stijfselkissie (Me wiegie was een stijfselkissie van Zwarte Riek - Red), maar André Hazes heeft er ook een heleboel. De Vlieger is er zo één van."
Het repertoire tijdens het festival is heel breed. Van zeemansliedjes tot Pater Moeskroen: het komt allemaal voorbij. Maar voor veel deelnemers gaat het om meer dan alleen het zingen, zo leggen Anita Hilhorst en Anja Stapelbroek van Boa Smartkoor uit: "We hebben er ook heel veel vrienden en vriendinnen bij gekregen. We komen zelf uit Achterveld en zijn nu in Amersfoort gaan zingen en hebben veel nieuwe mensen ontmoet. Het zijn echt onze vrienden: we gaan zelfs op vakantie met een clubje. We zijn heel hecht."

Amersfoort zingt verdriet weg bij 18e Smartlappenfestival
Amersfoort zingt de triestigheid weg bij 18e Smartlappenfestival

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.