RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Flinke schade na ramkraak bij juwelier in Soest: Eén persoon aangehouden

1/4
SOEST - Bij Juwelier Colitico aan de Van Weedestraat in Soest is vannacht rond 3.30 uur een ramkraak gepleegd. De winkel is flink beschadigd. "Gelukkig hebben we nu in ieder geval n iemand vastzitten", vertelt de politie.

Met een politiehelikopter en een speurhond werd naar de daders gezocht. Getuigen vertelden de politie een harde klap gehoord te hebben. Het zou om drie daders gaan. In de omgeving werd n persoon, een 23-jarige man uit Almere, aangehouden. "Onderzocht wordt of hij bij de ramkraak betrokken is", duidt woordvoerder Jacqueline van Houten.

Met een auto is de pui van de winkel kapot gereden. "Ze zijn niet binnen geweest, maar het kan best zijn dat ze toch iets te pakken hebben gekregen," vertelt Van Houten. De schade is groot. "De glazen pui heeft enorm veel schade, dat kost ook een hoop."

De politie zoekt mensen die iets hebben gezien. "Mensen die gezien hebben hoe de daders eruit zien. Misschien hebben mensen een foto gemaakt na de klap." Die informatie is bruikbaar voor het onderzoek dat de politie is gestart.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht