Financiële administratie voor jong en oud een worsteling

UTRECHT - Ruim 40 procent van de Nederlanders heeft moeite met het op orde houden van de financiële administratie. Rekeningen komen zowel per post als digitaal binnen en daardoor raken mensen het overzicht kwijt, blijkt uit cijfers van het Nibud in Utrecht.
Een slordige administratie leidt ertoe dat mensen vaker betalingsachterstanden hebben en rood staan. Volgens het Nibud zijn het vooral mensen onder de 35 jaar, digibeten en ouderen die het overzicht kwijtraken.
Wat opvalt bij de mensen onder de 35 jaar is het ontbreken van administratieve vaardigheden. Uit het onderzoek blijkt dat 49 procent de administratie niet op orde heeft. Bij de 35-plussers ligt dit percentage op 63 procent. De groep zou abonnementen en de automatische incasso's die daarop volgen gemakkelijk over het hoofd zien.
Ook ouderen hebben door de digitalisering moeite met het op tijd betalen van hun incasso's. Het Nibud pleit er daarom voor dat organisaties het hun klanten makkelijk maken. Een papieren versie van belangrijke documenten zou altijd eenvoudig te verkrijgen moeten zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.