Aangeslagen juwelier na ramkraak in Soest: "Het is rampzalig"

SOEST - Na een slapeloze nacht is hij vanochtend begonnen met het opruimen van duizenden glasscherven. Bij de winkel van juwelier Constantijn Littooij in Soest werd vannacht een rampkraak gepleegd. "Het is rampzalig. Alles is aan gort."
Littooij is al 50 jaar juwelier, maar zoiets heeft hij nog niet eerder meegemaakt. Hij kan zijn gevoelens moeilijk onder woorden brengen. "Alles ligt tussen het glas. Ik ben letterlijk aan het goudzoeken", merkt hij met enige ironie op.
De vitrines en toonbank zijn onherstelbaar beschadigd. Het rolluik dat voorkwam dat de dieven daadwerkelijk de winkel binnen konden, is ingedeukt en kan niet meer omhoog.
Tussen het puin vond Littooij vanochtend een hamer. "Vermoedelijk hebben de dieven die naar binnen gegooid', legt hij uit. De politie heeft de hamer meegenomen voor onderzoek.
Eén van de verdachten werd vannacht al aangehouden. Een 23-jarige man uit Almere. Getuigen verklaarden tegenover de politie drie daders gezien te hebben. "Hopelijk staan zij op de bewakingscamera's die in mijn winkel hangen", vertelt Littooij.
De juwelier verwacht nog dagen bezig te zijn met het opruimen van zijn winkel. "Ik vrees dat ik hier moet slapen, want ik kan de winkel zo niet afsluiten", vertelt Littooij, terwijl hij naar het kapotte rolluik wijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.