RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Meisje uit Woerden (14) dood na botsing met bus

WOERDEN - Een veertienjarig meisje uit Woerden is overleden door een verkeersongeval in Gouda. De scholiere van het Driestar College fietste op de Thorbeckelaan en kwam onder een langsrijdende streekbus terecht. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk.

Ze overleed ter plekke, meldt de politie. "Dat meisje reed rond 13.00 uur in Gouda op haar fiets", aldus een politiewoordvoerder. "Ze is in aanraking gekomen met een streekbus en heel ongelukkig daaronder gekomen." De buschauffeur is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Meerdere personen, zowel in de bus als op straat, zijn getuige geweest van het dodelijk ongeval. Zij hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Scholieren die het ongeluk zagen "zijn op school opgevangen en door hun ouders opgehaald", vertelt bestuurder Wim de Kloe van het Driestar College aan Omroep West.

"We zijn intens verdrietig over dit verdrietige ongeluk" aldus De Kloe. De school staat morgen uitgebreid stil bij het overlijden van het meisje. "Er wordt in de lessen aandacht aan besteed en er zal een speciale ruimte komen waar de kinderen met hun verdriet terechtkunnen."

De burgemeester van Gouda Milo Schoenmaker zegt op Twitter "geschrokken te zijn" van het "verschrikkelijk trieste bericht". Hij wenst de familie en alle betrokkenen "veel sterkte en kracht".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht