RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Schoolkinderen kiezen naam windmolens in Vianen

1/2
VIANEN - Vanmiddag hebben schoolkinderen uit Vianen de namen bekendgemaakt van twee windmolens op het windmolenpark Autena. De windmolens in Vianen gaan vanaf nu door het leven als 'GreenTower' en 'Flying Electric'. De namen zijn bedacht door leerlingen van OBS Tijl Uilenspiegel en basisschool Egbertus.

SCHIPHOL

In het windpark staan drie windmolens, waarvan er twee groene stroom leveren aan Schiphol. Deze twee hebben nu een naam gekregen. Burgemeester Wim Groeneweg is trots op de windmolens. "Ik vind ze geweldig. Als je nu naar Vianen toekomt dan zie je al van verre dat je bijna bij Vianen bent. Windmolens zijn echt symbolen van duurzaamheid. En daarmee geven we uiting aan de ambitie van de gemeente Vijfheerenlanden dat we een duurzame gemeente willen zijn."

Eneco onderzoekt de mogelijkheid om de resterende groene stroom van het windpark aan te kunnen bieden aan inwoners van Vianen.TREINSTATION

Burgemeester Groeneweg heeft nog meer wensen voor Vianen als het gaat om duurzaamheid. Hij wil dolgraag een treinstation in Vianen. "De nieuwe treinverbinding tussen Utrecht en Breda lijkt me echt nodig. En straks zijn we een nieuwe gemeente, Vijfheerenlanden, met 55.000 inwoners. Dus een klein station in Vianen zou een heel mooi duurzaamheidssymbool zijn", aldus Groeneweg.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht