Misbruikverdachte Bart C. mag vandaag verhaal doen, halfuur vertraging

DE BILT - Bart C. mag vandaag in de rechtbank vertellen hoe het komt dat hij seksuele handelingen verrichte bij zeven meisjes toen hij werkte bij kinderopvang Partou in De Bilt. De inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak begint, maar met ongeveer een halfuur vertraging omdat de verdachte op weg naar de rechtbank in de file belandde.
De inmiddels 27-jarige Utrechter ziet de ernst van zijn misdaden in en is schuldbewust, vertelde zijn advocaat eerder dit jaar. Die zei verder dat C. geen (pedoseksuele) stoornis heeft, maar dat het misbruik het gevolg was van een "zeer specifieke samenloop van omstandigheden".
Wat die omstandigheden precies waren wordt mogelijk vandaag duidelijk. Om 9.00 uur begint in Utrecht de rechtszaak, waarbij C. zelf ook aanwezig is. Ouders van drie kinderen die misbruikt zouden zijn, maken gebruik van hun spreekrecht.
Eerder al liet het OM weten dat de Utrechter tbs met voorwaarden zou moeten krijgen omdat hij een 'curieuze seksuele voorkeur' heeft. Dat is overigens niet de officiële strafeis, die volgt later.
De zaak kwam afgelopen augustus aan het rollen. De medewerker van de buitenschoolse opvang werkte er al vijf jaar en had een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.