Veel animo voor diabeteswandeling in Vianen

VIANEN - Dertig mensen uit Vianen doen voor het eerst mee aan de Nationale Diabetes Challenge. De looptocht wordt later dit jaar gelopen en daarom zijn er nu al speciale wandeltrainingen georganiseerd. Het is de afsluiting van de nationale actieweek.
Vooral mensen met een chronische aandoening zoals COPD, astma, overgewicht of diabetes doen mee aan het sportfestijn. Het idee om aan de challenge mee te doen is bedacht door René Nagtegaal.
Hij begeleidde al eerder een wandelclub in Utrecht en vond dat Vianen ook moest meedoen. Hij is blij met de grote opkomst: "We rekenden op ongeveer vijftien deelnemers, maar het zijn er een stuk meer geworden."

DEELNEMERS

De deelnemers trainen de komende 20 weken om in september tijdens de Nationale Diabetes Challenge Week in actie te komen. Ze lopen dan drie dagen een afstand varierend van 5 tot 20 kilometer.
"Ik doe mee omdat ik diabetes heb, het is vorig jaar bij mij ontdekt. Het is nog niet zo heftig dat ik moet spuiten, tot nu toe kan ik het af met een pil per dag. Maar ik vind het belangrijk om mijn waardes zo laag mogelijk te houden en daarom doe ik mee", aldus deelnemer Ton Mink.

Vianen klaar voor strijd tegen diabetes
Vianen klaar voor strijd tegen diabetes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.