RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Saunagluurder Maarssen filmde vrouwen met horloge"

MAARSSEN - Een man uit BelgiŽ is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden omdat hij stiekem vrouwen filmde in de sauna SpaSereen aan de Maarsseveense Plassen. Dat schrijft De Gelderlander.

De 51-jarige man filmde de slachtoffers met een camera in zijn horloge. Een van de vrouwen betrapte hem oktober vorig jaar, waarna hij werd aangehouden. Het viel de saunabezoekster op dat de man ongegeneerd naar haar en haar vriendinnen zat te staren. De Belg sloeg na de confrontatie op de vlucht en werd buiten gevonden, waar hij zich had verstopt in de bosjes. Uit onderzoek bleek dat hij de saunabezoeksters had gefilmd met zijn horloge.

De verdachte heeft volgens de krant een lang strafblad in BelgiŽ. Hij zat vast voor zaken als stalking, intimidatie en mishandeling en het stichten van een brand.

De verdachte zei in de rechtszaal dat hij per ongeluk heeft gefilmd. De rechtbank vond die verklaring ongeloofwaardig en legde een gevangenisstraf op van drie maanden met een proeftijd van twee jaar. In die periode mag de man geen sauna's bezoeken in Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht