RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verdachten liquidatie broer Utrechtse kroongetuige langer vast

UTRECHT - Twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de broer van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. blijven langer vastzitten. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft beslist dat ze nog zeker negentig dagen in hun cel moeten blijven, meldt het Openbaar Ministerie.

Het gaat om de vermoedelijke schutter, de 41-jarige Shurandy S. uit Hilversum, en een 34-jarige Hagenaar. Twee andere verdachten kwamen eerder vrij omdat ze niet meer worden verdacht van medeplichtigheid aan de liquidatie.

De 41-jarige broer van Nabil werd op 29 maart in zijn bedrijfspand in Amsterdam doodgeschoten door een man die zich voordeed als sollicitant. De Utrechter was een week daarvoor door het OM gepresenteerd als kroongetuige in de zogenoemde Mocro-oorlog, die al veel levens eiste. Nabil kwam in beeld bij de politie vanwege de zogenoemde vergismoord in Overvecht. In januari 2017 werd Hakim Changachi doodgeschoten bij een flat aan de Faustdreef, maar de kogels waren eigenlijk voor iemand anders bedoeld.

Het moordplan zou een opdracht zijn geweest van de internationaal gezochte Redouan Taghi (in zijn paspoort staat Ridouan) uit Vianen en diens rechterhand SaÔd Razzouki. Nabil zou een Audi hebben geleverd aan de schutters op de Faustdreef. Omdat hij de familie Changachi kende, kwam hij na de dood van Hakim tussen twee vuren te zitten. Uit vrees voor zijn eigen leven en uit spijt is de Utrechter gaan praten met de politie. Aangenomen wordt dat zijn broer, die geen banden had met de onderwereld, dit met zijn leven heeft moeten bekopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht