RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Stoppen met Herman Brood Academie? Waar moeten creatieve en ambiteuze mbo'ers dan heen?"

UTRECHT - De Herman Brood Academie in Utrecht is 'geschokt en onaangenaam verrast' door een rapport waarin staat dat de mbo-opleiding tot artiest moet worden geheven. Het advies is uitgebracht in opdracht van de minister.

In het rapport staat onder meer dat de Herman Brood Academie te weinig kans biedt op betaald werk. De opleiding in Utrecht is het niet eens met het advies. Wel vindt de directie dat er te veel vergelijkbare opleidingen zijn en dat er mogelijk samengewerkt moet worden. "Wij zien ook dat er wildgroei is en dat moet ook zeker worden tegengegaan, maar er moet zeker plek blijven voor creatieve en ambitieuze mbo'ers. De Herman Brood Academie heeft een heel strenge selectie zodat alleen de talenten over blijven die volgens ons kans maken in de muziekindustrie", aldus een woordvoerder.

De opleiding, die muzikanten voortbracht als Martin Garrix, Mr. Polska en Nielson, stelt dat het onderwijs op de academie ook veel verder gaat dan het ontwikkelen van muzikale vaardigheden. Creatieve eigenheid, zellfstandig ondernemerschap en praktijkervaring zijn net zo belangrijk en onderscheidt de academie van een conservatorium, vindt de academie.

Bij de Utrechtse twijfelen ze dan ook niet aan hun bestaansrecht. "Onze ervaring is dat de geselecteerde studenten zeer kansrijk zijn om succesvol te worden in de muziekindustrie, of door te stromen naar een hbo-opleiding", zegt de directeur tegen de NOS.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht