Vader en dochter cel in voor pillenhandel

IJSSELSTEIN/UTRECHT - Een 57-jarige Rotterdammer en zijn 26-jarige dochter uit IJsselstein zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld voor drugs- en wapenbezit. De man krijgt een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. Zijn dochter krijgt een celstraf opgelegd van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk.
Het OM oordeelde vorige maand dat de twee tot over de oren in de pillenhandel zaten.

TESTEN

De Rotterdammer had bij zijn arrestatie ruim 77.000 tabletten Diazepam in zijn bezit. Ook werden bijna 4.850 MDMA-pillen aangetroffen. De man verklaarde dat hij die moest testen voor anderen, maar dat achtte de rechtbank ongeloofwaardig. Voor het testen van een partij drugs hoef je geen zak van bijna 5.000 pillen in huis te hebben, redeneerde de rechter.

MACHINES

Vader en dochter zijn ook schuldig bevonden aan voorbereidingshandelingen voor de productie van en de handel in drugs. Zij hadden onder andere machines, grondstoffen en versnijdingsmiddelen in hun bezit.

MERKNAAM

De man heeft volgens de rechter ook zo'n 34.000 Diazepam-pillen in voorraad gehad met daarop de beschermde merknaam Sandoz. Hij heeft daarmee misbruik gemaakt van de goede naam van Sandoz. Daarnaast had de man twee pistolen, drie stroomstootwapens, pepperspray, een vilmes en een enorme hoeveelheid munitie in zijn bezit. Ook in de woning van de dochter zijn wapens gevonden.

DIAMANTVORMIG

Tijdens het onderzoek zijn in de woning van de vader ongeveer 153.000 diamantvormige pillen gevonden. Het RIVM in Bilthoven vermoeddde dat het om pillen met de verboden stof benzylpiperazine (BZP) ging. Het gehalte is niet bepaald. Daarom is niet vast te stellen dat de pillen daadwerkelijk BZP bevatten. De verdachte is hiervan vrijgesproken.

ONTNEMING

De rechtbank bepaalt dat de man ruim 180.000 euro heeft verdiend met de criminele activiteiten. Zijn dochter ruim 21.000 euro. Deze bedragen moeten zij betalen aan de Staat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.