Trekking Leersumse Megaloterij voorlopig stopgezet

LEERSUM - De Leersumse Megaloterij gaat voorlopig niet door. De organisatoren hebben de loterij even gepauzeerd omdat er "onduidelijkheid is in de kansspelvergunning."
De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft vragen over het doel van de loterij, naar aanleiding van verhalen in de media. Hierdoor is de loterij tijdelijk stilgezet en ging de eerste trekking niet door. De stichting zegt "goede hoop te hebben" dat het probleem opgelost kan worden."
Kroegbaas Marc van Willigenburg van café Wereld van Verschil aan de Rijksstraatweg in Leersum stopt ermee en daardoor dreigt de laatste kroeg uit het dorp te verdwijnen. Een groep vrienden kwam in actie en wil met een loterij geld ophalen om de kroeg over te kopen.
De Kanspelautoriteit vraagt nu om opheldering. Volgens de vergunning moet de loterij een maatschappelijk doel hebben en de Kansspelautoriteit heeft nu het idee dat het alleen maar gaat over "vier vrienden die hun stamkroeg willen redden".
Volgens de organisatoren van de loterij is dat niet het geval. Ze schrijven op Facebook dat ze "gewoon een plek willen voor de jongeren om een drankje te drinken en een dansje te wagen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.