RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verkeer rijdt te hard op Malie- en Tolsteegsingel Utrecht

UTRECHT -

Op de Utrechtse Maliesingel en Tolsteegsingel wordt te hard gereden. Dat blijkt uit metingen die zijn verricht door snelheidsdisplays die er aan het begin van het jaar stonden.

Op de heringerichte singels mag maximaal 30 kilometer per uur worden gereden, maar een groot deel van de weggebruikers gaat daar regelmatig overheen. De Utrechtse VVD vraagt daarom om maatregelen.


KWART MILJOEN

De displays stonden van 13 januari tot 24 februari langs de straat om weggebruikers te laten zien hoe hard ze reden. Dat leverde informatie op over bijna een kwart miljoen weggebruikers.

Uit de gegevens blijkt dat er gemiddeld 32 kilometer per uur wordt gereden, maar daarbij zijn ook brommers en de fietsers die stevig doortrapten meegerekend. De apparaten konden geen onderscheid maken tussen de weggebruikers. Alleen de fietsers die langzamer reden dan 15 kilometer per uur zijn eruit gefilterd.


HOOGSTE SNELHEID

Vast staat dat 29 procent van de weggebruikers 37 kilometer per uur of harder rijdt, 19 procent rijdt harder dan 40 en kleine minderheid van 0,12 procent rijdt zelfs 70 kilometer per uur of harder. De hoogst geklokte snelheid was 108 kilometer per uur, op 9 februari net na 04.00 uur in de morgen.

De VVD maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de weg, ook omdat automobilisten in twee richtingen over dezelfde rijbaan moeten. Als ze elkaar willen passeren moeten ze uitwijken naar de fietsstroken.


KLINKERS VERZAKKEN

De straten moeten overigens binnenkort weer op de schop omdat de klinkers verzakken. Dat veroorzaakt spleten die gevaarlijk zijn voor fietsers. Al drie keer eerder zijn de klinkers uit de straat gehaald en er opnieuw ingelegd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -