Eemnes eerste gemeente met nieuw college

EEMNES - Eemnes is misschien wel de eerste Utrechtse gemeente met een nieuw college na de verkiezingen. Op maandag 23 april worden er namelijk al drie wethouderskandidaten gepresenteerd aan de gemeenteraad.
Het gaat om de 68-jarige Jan van Katwijk en de 45-jarige Erwin van Dalen van DorpsBelang en de 45-jarige Sven Lankreijer van de PvdA. Als de gemeenteraad het eens is met de voordracht, wordt het drietal ook echt wethouder.
Katwijk is jurist en werkzaam geweest binnen de afdeling 'Personeel en Organisatie' in verschillende bedrijven. Ondernemer Van Dalen heeft ruim 18 jaar bestuurservaring dankzij zijn twee bedrijven. Lankreijer was al wethouder en gaat dus voor een tweede termijn.

COLLEGE

DorpsBelang en PvdA Eemnes waren het al snel met elkaar eens. Ze hielden de deur nog wel op een kier voor een mogelijke derde partij, maar uiteindelijk is besloten om toch met twee partijen aan de klus te beginnen.
De verdeling van de portefeuilles van de wethouders is nog niet duidelijk. Dat komt in de eerstvolgende collegevergadering na de officiële benoeming.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.