RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM eist celstraffen tegen vuurwerkvandalen Doorn

DOORN -

Het Openbaar Ministerie wil dat twee mannen die in Doorn een flitspaal wilden opblazen een half jaar de cel in gaan. Het duo had in januari een lawinepijl aan de paal in de Dorpsstraat gebonden en vervolgens afgestoken.

De mannen liepen op 11 januari door Doorn met flink wat vuurwerk op zak om af te steken. Tijdens de rechtszaak vandaag ontkenden de verdachten dat het de bedoeling was de flitspaal op te blazen. De paal raakte ondanks de harde klap niet beschadigd.


HANDELEN IN DRUGS

De politie kon hen snel arresteren en vond in hun woningen nog meer zwaar illegaal vuurwerk en ook een partij drugs. Omdat er ook weegschaaltjes en een aantal mobiele telefoons werden gevonden denkt het OM dat de mannen in drugs handelden.

De officier van justitie wil daarom dat ze beiden een straf krijgen van zes maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -