PvdA Amersfoort weer compleet: 'nieuwkomer' wordt fractievoorzitter

AMERSFOORT - Een week na het vertrek van Grace Tanamal als fractievoorzitter van de PvdA in Amersfoort is haar plek alweer opgevuld. Harun Keskin keert tóch terug in de gemeenteraad. Als nummer drie op de lijst viel hij na de verkiezingen net buiten de boot, maar door het vertrek van Tanamal was er ineens weer plek voor Keskin.
En die kans grijpt Keskin met beide handen aan. Sterker nog: volgens Keskin is de kans erg groot dat hij binnenkort ook de nieuwe fractievoorzitter is van de PvdA in Amersfoort: "Dat gaat geen jaar meer duren."

VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN

Harun Keskin zat de afgelopen vier jaar ook al voor de PvdA in de Amersfoortse gemeenteraad. Bij de verkiezingen verloor de partij drie van de vijf zetels. Hierdoor moest Keskin als nummer drie op de lijst zijn zetel afstaan.
Toen vorige week bekend werd dat fractievoorzitter Grace Tanamal per direct stopt, was het volgens Keskin niet vanzelfsprekend dat hij het gat zou opvullen: "Eigenlijk voelde het wel goed dat ik meer tijd zou hebben voor mijn gezin én werk. Een terugkeer heb ik sowieso overlegd met mijn vrouw en kinderen. Tegelijkertijd is het zo dat ik als nummer drie op de lijst natuurlijk gewoon mee heb gedaan aan de campagne. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik mijn verantwoordelijkheid wil nemen."

FRACTIEVOORZITTER

Voorlopig is Rob Smulders de fractievoorzitter van de PvdA in Amersfoort. Maar de nadruk ligt hierbij op 'voorlopig'. Volgens Keskin is het niet de vraag óf hijzelf fractievoorzitter wordt, maar wanneer: "Dat gaat inderdaad geen jaar meer duren. Uiteraard is Rob hier ook van op de hoogte."
Volgens Keskin is het een bewuste keuze om hem uiteindelijk naar voren te schuiven als fractievoorzitter: "We zijn van vijf naar twee zetels gegaan. Er moeten dingen veranderen. Rob was de afgelopen tijd al fractievoorzitter. Soms is het goed om met een fris gezicht aan de slag te gaan."
Vanaf aanstaande dinsdagavond bestaat de PvdA-fractie in Amersfoort dus uit Rob Smulders en Harun Keskin. Dan wordt Keskin tijdens de gemeenteraadsvergadering als raadslid beëdigd. Wanneer hij precies het stokje van fractievoorzitter Smulders overneemt, is nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.