Politie ziet cruciale tip in grootschalige inbraakzaak over het hoofd

BAARN/EEMNES - Een nachtverpleegkundige van gehandicapteninstelling Sherpa in Baarn heeft de politie een gouden tip gegeven over een inbraak op de bouwplaats van Crematorium Laren. De man zag in de bewuste nacht het voertuig waar de dieven mee reden en belde de politie, maar met de informatie is tot op heden nog niks gedaan.
De inbraak vond vorige week plaats op het bouwterrein tussen A27, Weg over Anna's Hoeve en Doctor Albert Schweitzerweg. Een bouwbedrijf uit Eemnes was daar de dupe van; zij missen nu een zeecontainer vol gereedschap. Volgens de directeur moeten de dieven een vrachtwagen met laadkraan hebben gebruikt, en dat is ook precies wat de nachtverpleegkundige van Sherpa zag.
"Om kwart voor drie zagen we een vrachtwagen met daarop een grote zware kraan en daarachter een lege oplegger rijden", vertelde de man aan De Gooi- en Eemlander. "De vrachtwagen kwam eerst bij ons het terrein op. De chauffeur merkte dat hij een afslag te vroeg was, ging achteruit terug en reed door naar de Albert Schweitzerweg."
De informatie werd de volgende dag gemeld bij de politie. "Ze zouden meteen contact opnemen, want op het Sherpa-terrein hangen camera's", aldus de man. Maar in een politiebericht van afgelopen dinsdag staat dat zich nog geen enkele getuige heeft gemeld. "Mijn mond viel open."
De verpleegkundige heeft de politie er via Facebook op geattendeerd dat er wel degelijk een tip was over de crematoriumkraak. Daarop reageerde de politie woensdagmiddag, 20 uur later, via hetzelfde medium met het verzoek om nogmaals contact op te nemen. "Dan kunnen wij uitzoeken of er iets mis is gegaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.