Tekort aan horecapersoneel in Utrecht door komst grote ketens

UTRECHT - De regio Midden-Utrecht kampt met een groeiend personeelstekort in de horeca. Dit komt onder meer door de komst van grote ketens naar de stad. Er zijn op dit moment ruim 21.000 banen in de sectoren horeca en verblijfsrecreatie, meldt uitkeringsinstantie UWV.
Er is vooral vraag naar medewerkers in de bediening, barkeepers, koks en keukenassitenten. De kans op werk is niet voor ieder horecaberoep gelijk. Basiskoks en medewerkers bediening zijn kansrijker dan keukenhulpen en keukenassistenten, aldus het UWV.

STATIONSPLEIN

Volgens de uitkeringsverstrekker neemt het aantal horecavacatures toe door de positieve economische ontwikkelingen in de regio. Op het nieuwe stationsplein in Utrecht en in Leidsche Rijn Centrum hebben grote horecaketens als Five Guys, TGI Friday, Wagamama, Vapianio, Starbucks, The Barn en Bagels & Beans een plek gevonden.

PERSONEEL VINDEN

Daarnaast is het voorjaar traditioneel een periode waarin horecawerkgevers op zoek gaan naar medewerkers. Voorzien in de personeelsbehoefte gaat niet altijd even gemakkelijk, constateert het UWV. In vergelijking met vorig jaar is het aantal horecaondernemers dat een tekort aan arbeidskrachten als belemmering ervaart, toegenomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.