Zwemmen en zonnen op eerste officiële zomerse dag

DE BILT - Het is vandaag de eerste officiële zomerse dag van het jaar. Daarvoor moest het vandaag in De Bilt 25 graden worden. Dat werd om 14.00 uur aangetikt: 25,1 graden.
Daarmee is de eerste officiële zomerse dag van 2018 een maand eerder dan normaal een feit, meldt Weeronline. De eerste zomerse dag van het jaar vindt in De Bilt, in het huidige klimaat, gemiddeld genomen op 18 mei plaats.
Bij zwembad De Koet in Kockengen genieten mensen volop van de zomerse temperaturen. Ronald Schalkwijk van het zwembad kan zijn geluk niet op: "Meestal zit ik in april in de wind op mijn toren, maar nu zit het mee en is het echt superweer!"
Veel mensen zoeken de koelte op in het bad, zegt hij: "Vooral gisteren, woensdagmiddag, hadden we het enorm druk! Ruim 500 mensen in ons bad. Echt fantastisch. En vandaag? Het is even wachten tot de kinderen klaar zijn op school, maar ook later vandaag verwacht ik nog veel drukte."

WARMSTE DAG

Het is vandaag ook officieel de
19 april ooit gemeten. Het oude record dateerde uit 1988 en stond op 24,3 graden. De temperatuur zal vanmiddag in De Bilt verder oplopen naar 27 à 28 graden. Daarmee wordt het dagrecord flink aangescherpt.
Morgen blijft het in het binnenland nog zeer warm met maxima van 24-28 graden.

In de hele provincie was het vandaag warm!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.