"Handgranaten lagen bij verkeerde huis"

NIEUWEGEIN - De handgranaten in de Nieuwegeinse Margrietstraat zijn bij het verkeerde huis neergelegd. Dat zeggen meerdere bewoners tegen RTV Utrecht.
Volgens hen waren de explosieven bedoeld voor een bevriend gezin van de eerder bedreigde bewoners van de Beatrixstraat. Het gezin dat daar woonde moest in februari hun huis uit na een beschieting en de vondst van handgranaten.

GRAP OF MISVERSTAND

De politie gaat er niet vanuit dat de handgranaten die gisteren voor het huis in de Margrietstraat zijn gelegd, gericht waren aan het echtpaar dat daar woonde. Ook de bewoners zelf denken aan een grap of misverstand. "Ze waren zeker niet voor mij bedoeld", zegt de oudere man des huizes.

ROLLUIKEN

Meerdere bewoners van Vreeswijk denken te weten voor wie de explosieven bedoeld waren. "Er wonen daar kennissen van het gezin in de Beatrixstraat. Ik denk dat ze zich vergist hebben door de rolluiken. Er zijn in de straat meerdere huizen die dat hebben."
De politie zegt de verhalen uit de buurt serieus te nemen, maar denkt vooralsnog niet dat er een link is met de eerdere incidenten in de Beatrixstraat.

EOD

Gisteren rond 07.30 uur meldden bewoners dat er mogelijk een handgranaat voor de deur lag. Agenten gingen poolshoogte nemen en een bomverkenner deed onderzoek. De Explosievenopruimingsdienst (EOD) werd erbij gehaald. In de straat bleek nog een handgranaat te liggen. De EOD nam beide explosieven mee en maakte ze op een veilige locatie onschadelijk.

GETUIGEN

De recherche onderzoekt het incident. Momenteel is er nog onduidelijk wie die handgranaten neergelegd heeft en waarom dat gedaan is. Mensen die in de nacht van dinsdag op woensdag iets verdachts gezien hebben in de omgeving van de Margrietstraat, wordt verzocht zich te melden. "Mogelijk is er een opvallende auto gezien of waren er personen die zich verdacht gedroegen", aldus de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.