Metamorforse winkelcentrum De Gaard kan beginnen

UTRECHT - Na een lange periode van voorbereidingen is vandaag het startsein gegeven voor de verbouwing van winkelcentrum De Gaard in Utrecht. Wethouder Paulus Jansen verrichtte de openingshandeling.
Het drukbezochte winkelcentrum in Tuindorp-Oost dateert uit 1965. In de jaren negentig was er nog een restyling, maar sindsdien is er weinig veranderd in De Gaard. Het gebied krijgt daarom een facelift. Boven de winkels komen 15 nieuwe woningen en een parkeerdek met 81 plaatsen voor bewoners en personeel van de winkels. Ook komt er een parkeerterrein aan de Eykmanlaan-zijde en worden er veel fietsparkeerplaatsen gerealiseerd.

VERKEER

Enkele omliggende
worden aangepast. Zo is de busroute- en halte voor De Gaard al verplaatst en wordt de Eykmanlaan versmald. De afgelopen tijd is er veel werk verricht door de nutsbedrijven en de infra-aannemer om de kabels en leidingen om het bouwterrein te leiden en de nieuwe riolering en duiker te realiseren.

NIEUWE WINKELS

Het winkelcentrum wordt groter in oppervlakte. De Albert Heijn gaat van maatje M naar L. De extra ruimte wordt onder andere gebruikt voor een groter magazijn en bredere gangpaden. In het winkelcentrum zitten al 18 ondernemers. Zij blijven en sommigen krijgen een grotere zaak. Daarnaast komen er nieuwe winkels bij zoals een Kruidvat, Etos en wijnhandel GrapeDistrict. De viskar in De Gaard krijgt een winkel en er komt een nieuwe bloemenkiosk. Ook is er ruimte voor een lunchroom of buurtrestaurant.

PLEIN

Het grote plein bij De Gaard moet een aantrekkelijke ontmoetingsplek worden voor ouderen en kinderen. Het is de bedoeling om van het winkelcentrumgebied het 'hart van de wijk' te maken, waar ruimte is voor bijvoorbeeld een streekmarkt, buurtpicknick, zomerontbijt of optredens van talenten uit de buurt.
Donderdag 25 april is er in de Jeruzalemkerk een informatiebijeenkomst over het ontwerp voor De Gaard. Op 2 mei om 14.30 uur is de tweede schilderactie voor kinderen (6-12 jaar) om de schutting in de passage te verfraaien onder begeleiding van een kunstenares.
In het najaar moeten de winkeliers hun intrek hebben genomen in het nieuwe winkelcentrum. Meer informatie vind je hier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.