Baarn gaat verder met dezelfde wethouders

BAARN - Witte rook in Baarn: de onderhandelende partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie-SGP hebben ingestemd met een coalitieakkoord. De VVD heeft vandaag als winnaar van de verkiezingen laten weten dat de huidige coalitie aanblijft en dat ook in het college geen mensen worden vervangen.
Morgenmiddag tekenen de partijen het nieuwe coalitieakkoord in de raadszaal van het gemeentehuis. Wethouders Erwin Jansma (VVD), Theo Stroo (D66), Mariska de Koning (CDA) en André van Roshum (ChristenUnie-SGP) worden volgende week woensdag opnieuw geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering.
Volgens de gemeente hebben de overgang naar duurzame energie, de woningbouwopgave en het verder verbeteren van het ondernemersklimaat een nadrukkelijke plek gekregen in het coalitieakkoord. "De coalitie blikt vooruit, gericht op de toekomst. Dit betekent toekomstbestendig wonen, werken, ondernemen en zorgen voor en met elkaar in onze prachtige gemeente. De financiën van de gemeente zijn op orde. Dit betekent dat de OZB jaarlijks slechts met maximaal de inflatiecorrectie wordt verhoogd."
In de portefeuilles van de wethouders verschuift er onderling wel het een en ander. Verkeer gaat naar De Koning en Werk en Inkomen naar Jansma. Het dossier Duurzaamheid wordt gedeeld door De Koning en Stroo. De Koning neemt daarbij het Baarns Klimaatakkoord, duurzame mobiliteit en watermanagement onder haar hoede, Stroo ontfermt zich over de energietransitie en de financiële afwikkeling daarvan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.